Kolejny przepis to danie idealnie wpisujące się letni klimat. Dziś polecamy przepis na szybkie i proste danie z grilla. Polecamy przepis na steki wołowe z grilla. Oto jak je przygotować.
Składniki potrzebne do przygotowanie steków wołowy z grilla:
- Sos Czosnkowy (może być WINIARY);
- 4 łyżki przyprawa w płynie MAGGI;
- 2 Steki wołowe;
- 1 łyżka cukru;
- 2 ząbki czosnku;
- łyżeczka Imbiru
Przedmioty potrzebne do wykonania steków wołowych z grilla:
- Miseczka;
- Łyżka;
- Grill;
- Węgiel drzewny;
- Podpałka
Sposób wykonania steków wołowych z grilla:
Przyprawę w płynie mieszamy z rozdrobionym w prasce czosnkiem, imbirem, cukrem i łyżką wody, tak by cukier się rozpuścił. Steki marynujemy we właśnie przygotowanej zaledwie przez dwie godziny, co jakiś czas je obracając. Następnie osuszamy mięso z zalewy i kładziemy na ruszcie, na wcześniej przygotowanym grillu. Opiekamy mięso z każdej strony, aż się zarumieni i zmięknie. W czasie pieczenia, co jakiś czas smarujemy je marynatą. Podajemy z Sosem czosnkowym.
Źródło zdjęcia: Design_Miss_C z Pixabay