Koronowirus okazał się większym zagrożeniem niż można było dotychczas zakładać, tymczasem wiele osób natychmiast zdecydowało się stworzyć bardzo, bardzo długie zapasy jedzenia, koncentrując się mimo wszystko na makaronie czy ryżu. O papierze toaletowym nie ma sensu nawet wspominać.
W wielu sklepach na półkach w dalszym ciągu możemy znaleźć wiele mięsa pakowanego w metalowe konserwy, dzięki którym będziemy się mogli nim delektować przez długi czas. W związku z tym zdecydowaliśmy się zaprezentować Państwu jak wiele dobrego mogliście stracić podczas polowania na między innymi wyżej wymienione przedmioty pierwszej potrzeby.
Gulasz wieprzowy
Bez wątpienia wielu z Was także w normalnym czasie delektuje się gulaszem, występującym u nas często w postaci gulaszu angielskiego.
Konserwa turystyczna
Każdy turysta bez wątpienia doskonale wie czym jest konserwa turystyczna i jak często potrafi ona uratować właściciela przed głodem w trakcie wyjazdu.
Konserwy często są dostępne u nas także w formie konserwy tyrolskiej.
Boczek
Czy mamy tutaj fanów boczku? Oj, bez wątpienia. Mamy też dla Was znakomitą informację. Otóż także i ten typ mięsa możecie w Polsce zakupić w konserwie.
Szynka
Tradycyjna szynka również jest możliwa u nas do zakupienia oraz bezpośredniego nałożenia na kanapkę. Z resztą szynka konserwowa wyjątkowo często na co dzień spożywana jest właśnie z konserwy.
Łopatka
Fani łopatki będą się mogli zakupić za nieco większe pieniądze swój ulubiony fragment mięsa, zachowując przy tym długo odpowiedni smak i wytrzymałość.
Smalec
Tak, w ostatnim czasie do łaski powrócił smalec, który możemy zakupić właśnie z formie konserwy, dzięki czemu także w podróży będziemy w stanie delektować się niegdyś wyjątkowo popularną konserwą.
Czy trzeba się obawiać o mięso w trakcie kwarantanny?
Dopóki nie mamy do czynienia z wieloletnią kwarantanną, a przecież wojna atomowa nam obecnie nie grozi (swoją drogą i tak nikt z nas nie posiada odpowiednio przygotowanego schronu), zatem warto śmiało chwycić także za konserwy, gdzie czeka na nas wyśmienite mięso. Zachowując rozsądek będziemy mogli delektować się smakiem, niczym ze spokojniejszego okresu.
fot. Łukasz Dudzic z Pixabay