Site Overlay

Schab w majeranku

Tym razem polecamy przypis na pyszną wędlinę nadającą się świetnie do kanapek. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, kruche i aromatyczne. Polecamy schab w majeranku pieczony w rękawie. Serdecznie zapraszamy. Smacznego!

Składniki potrzebne do wykonania schaby w majeranku:

  • 1/2 kg schabu wieprzowego;
  • 3 łyżki musztardy;
  • Paczka majeranku;
  • Olej;
  • Przyprawa do karkówki

Przedmioty potrzebne do wykonania schabu w majeranku:

  • Miska;
  • Łyżka;
  • Rękaw do pieczenia;
  • Ręczniki papierowe;
  • Piekarnik

Sposób wykonania schabu w majeranku – przepis:

Wykonania dania zaczynamy od dokładnego umycia mięsa i osuszenia go za pomocą ręcznika papierowego;

Mieszamy przyprawę do karkówki, z musztardą, majerankiem i 2 łyżkami oleju. Dokładnie mieszamy łyżką;

Schab smarujemy dokładnie tak przygotowaną marynatą, umieszczamy w rękawie do pieczenia;

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy około 40 minut;

Możemy podawać na ciepło, ale i także na zimno, do kanapek. Smacznego!

Źródło zdjęcia: katiklinski z Pixabay

Dodaj komentarz