Tym razem polecamy przypis na pyszną wędlinę nadającą się świetnie do kanapek. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, kruche i aromatyczne. Polecamy schab w majeranku pieczony w rękawie. Serdecznie zapraszamy. Smacznego!
Składniki potrzebne do wykonania schaby w majeranku:
- 1/2 kg schabu wieprzowego;
- 3 łyżki musztardy;
- Paczka majeranku;
- Olej;
- Przyprawa do karkówki
Przedmioty potrzebne do wykonania schabu w majeranku:
- Miska;
- Łyżka;
- Rękaw do pieczenia;
- Ręczniki papierowe;
- Piekarnik
Sposób wykonania schabu w majeranku – przepis:
Wykonania dania zaczynamy od dokładnego umycia mięsa i osuszenia go za pomocą ręcznika papierowego;
Mieszamy przyprawę do karkówki, z musztardą, majerankiem i 2 łyżkami oleju. Dokładnie mieszamy łyżką;
Schab smarujemy dokładnie tak przygotowaną marynatą, umieszczamy w rękawie do pieczenia;
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy około 40 minut;
Możemy podawać na ciepło, ale i także na zimno, do kanapek. Smacznego!
Źródło zdjęcia: katiklinski z Pixabay