Site Overlay

Przepis na grillowanego łososia z papryką z dodatkami

W Polsce temperatura spadła, choć wciąż pogoda w wielu miejscach jest na tyle dobra, że zdecydowanie warto się wybrać chociażby za kilka dni na grilla. W doborowym gronie będziemy mogli zachwycać swoimi nowymi przepisami. Dziś przedstawiamy Wam kolejną interesują propozycję w postaci grillowanego łososia z papryką wraz z przystawkami w postaci musztardowych polędwiczek z warzywami i sosem, grillowanego oscypka w boczku oraz roladek chlebowych..

Składniki potrzebne do przepisu na grillowanego łososia z papryką z dodatkami:

  • 300 g filet z łososia bez skóry,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 czerwona papryka,
  • odrobina przypraw do ryb,
  • odrobina oliwy,
  • odrobina przypraw do zup

Inne elementy i przedmioty:

  • miska,
  • grill.

Przepis na grillowanego łososia z papryką z dodatkami:

Stworzenie grillowanego łososia z papryką zajmie nam około 30 minut, a co za tym idzie weźmy to pod uwagę przed stworzeniem naszego dania. Wszystko rozpoczynamy od posypania filetu przyprawą oraz odstawieniu całości na bok na około 25 minut, po tym czasie musimy naszego łososia pokroić z papryką w kostkę. Tak przygotowaną podstawę umieszczamy na nasmarowanej oliwą powierzchni grilla. Po kilku minutach powinniśmy dostrzegalnie zauważyć różnicę, przy czym pozostaje nam lekko skropić całość przyprawą do zup i ułożyć to wszystko na talerzu.

Przepis na musztardowe polędwiczki z warzywami i sosem:

[Najlepiej przygotować początek w domu]

Ponadto możemy skusić się także na inne propozycje do skosztowania. W tym wypadku intrygująco mogą wypaść musztardowe polędwiczki z warzywami i sosem. Zakupić będziemy musieli czerwoną i żółtą paprykę, cukinię, bakłażana, 12 polędwiczek z kurczaka, 4 mini pomidorki, 4 szparagi białe trochę pieprzu, soli, musztardy, lubczyku suszonego oraz oleju rzepakowego. Uzupełniający to sos wymaga musztardy, sosu czosnkowego oraz pietruszki.

Mięso stawiamy na misce, następnie dodajemy sól, lubczyk, musztardę, pieprz, oraz całość odpowiednio mieszamy i umieszczamy w lodówce. Obieramy szparagi i gotujemy je przez 5 minut, kroimy papryki, cukinię oraz bakłażan w plastry 3 mm. całość owijamy mięsem i spinamy odpowiednio, po czym umieszczamy je na grillu. Papryka również z pomidorkami ląduje na grillu, choć tak jak bakłażan i cukinia spędzają w nim mniej czasu. Całość możemy polać sobie sosem lub za każdym razem dodawać jako osobną część dania.

Przepis na grillowany oscypek owinięty boczkiem:

W tym wypadku będzie o wiele szybciej oraz wygodniej, ponieważ wystarczy ser owinąć plastrami boczku oraz spiąć to wykałaczkami. Całość umieszczamy na ruszcie, gdzie prze około 2/3 minuty (na każdą ze stron) całość nabiera smaku. Ten możemy też podkreślić z użyciem odrobiny oleju.

Przepis na roladki chlebowe:

W tym wypadku parówki umieszczamy na plastrach sera, obok ustawiamy szczypior, równolegle przygotowując kwadratowe i pozbawione skórek kromki. Ostatnie smarujemy masłem oraz obtaczamy tym resztę. Całość ląduje w folii (“sreberku“) i odkładamy na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie umieszczamy je na grillu oraz czekamy aż z każdej ze stron uzyskamy najlepszą formę.

… tak oto wszystko się stało Gotowe! 😀

Gdybyście mieli jakieś problemy z przygotowaniem to koniecznie dajcie nam znać w komentarzach!

Źródło: Photo by Tom Grünbauer on UnsplashCopy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *